Minikrediet

Een minikrediet is een type lening waarbij je niet bij het BKR wordt getoetst op kredietwaardigheid, omdat het om een klein geldbedrag gaat. Een minikrediet bedraagt namelijk niet meer dan 750 euro. Soms wordt de term minilening gebruikt, hiermee wordt hetzelfde aangeduid.

Daarnaast wordt het minikrediet ook gekenmerkt door de korte looptijd. Een minikrediet duurt namelijk slechts 21 dagen. Helaas is het niet mogelijk om deze looptijd te verlengen of iets dergelijks

Om de diverse voorwaarden van de beste minikredietaanbieder duidelijk in een overzicht te zien kun je hieronder op de button klikken. Aangezien de voorwaarden wel even gelezen moeten worden is het dus wel raadzaam om dit ook even te doen zodat je ziet wat het minikrediet precies inhoudt.

 

voorwaarden minikrediet

 

Je betaalt voor een minikrediet bij Minilening.nl overigens wel rente over de lening.
Het mag trouwens duidelijk zijn dat je een dergelijk krediet niet afsluit als je een smak geld nodig hebt, want dat is niet de insteek van dit soort leningen. Het is eerder bedoeld als middel om een korte periode te kunnen overbruggen. Stel dat je salaris nog even op zich laat wachten, maar je hebt nu geld nodig, dan kan dit een uitstekend redmiddel zijn.

 

Niet iedereen kan een minikrediet afsluiten

Als je een mini lening wilt afsluiten zul je minimaal 21 jaar moeten zijn en dien je in Nederland te wonen.

Er zijn nog meer dingen van belang bij het afsluiten. Zo willen sommige aanbieders dat je per maand minimaal 1100 euro verdient of dat je bijvoorbeeld niet zelfstandig werkt. Je moet dus altijd eerst je gegevens doorgeven voordat je een minikrediet af kunt sluiten. Als je deze al bij de hand hebt als je je voor het eerst bij een aanbieder aanmeldt, dan kun je het geld binnen de kortste keren op je rekening hebben staan.

Voordat je besluit om een minilening af te sluiten moet je altijd nagaan bij jezelf of je wel op tijd beschikt over het bedrag dat je moet gaan aflossen. Leen verstandig, want als je namelijk je krediet niet op tijd afbetaald zul je te maken krijgen met boetes en dat is natuurlijk gewoon zonde van het geld. Pas daar dus goed voor op!

Klik hier om de voorwaarden te lezen van de aanbieder van het minikrediet